VoIP telefonija

NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA

Šta je VoIP i za šta je to?

VoIP je engleska skraćenica koja se odnosi na prenos glasa preko internet konekcije – Voice over Internet Protocol, i stoga se obično odnose na VoIP kao Internet telefoniju. Koja je razlika između VoIP telefonskog poziva i redovnog telefonskog poziva? Koristimo ga na isti način kao i sa običnim telefonom, možemo pozvati sve dostupne fiksne, mobilne i posebne telefonske brojeve, ali je često mnogo jeftiniji. Tehnička razlika je način prenosa podataka putem internet konekcije umesto telefonskih linija ili radio predajnika koji se koriste u mobilnoj mreži.

VoIP telefonija – za koga je to pravo?

Mnoge kompanije i javne ustanove koriste VoIP telefoniju. Razlog su mnoge prednosti koje donosi njegova upotreba. Kontrola nad vašim računima, integracija računarskih i telefonskih mreža, kao i mogućnost korišćenja telefona koje već imate samo su neke od prednosti. Korišćenje VoIP telefonije je moguće zahvaljujući bežičnim telefonima, kancelarijskim telefonima i VoIP gatevai. Bežične telefone uglavnom koriste privatna lica i male kancelarije. Imaju veliki domet i izdržljivu bateriju i druge funkcije. S druge strane, kancelarijski stolni telefoni su dizajnirani za kompanije, telefonske linije i pozivne centre. Oni mogu imati ekran, kao i bežične telefone. Telefoni su jednostavni za instalaciju, a kabl je obično dovoljno dugačak, tako da ne morate da povežete ništa drugo. Zahvaljujući tome, takođe ne morate da brinete o drugim, neplaniranim troškovima.

VoIP telefon

VoIP telefon omogućava korisnicima da uspostave VoIP telefonsku vezu sa bilo kojim softverom, mobilnim telefonom ili fiksnim telefonom. VoIP telefon može biti jednostavan softverski telefon ili uređaj koji izgleda kao običan telefon. Oni su najpogodniji za upotrebu za operatere na informativnim linijama, za dolazne i odlazne pozive, za pozivanje kupaca. Oni vam omogućavaju da koristite najnoviju tehnologiju.

VoIP telefon funkcije

Zajedničke karakteristike VoIP telefona uključuju ID pozivaoca, poziv park, prosleđivanje poziva, poziv zadržavanje, imenik, i više podešavanja naloga. Neki IP uređaji takođe omogućavaju prenos video signala.

Fiksni IP telefon – Fiksni IP telefoni

VoIP telefon ili IP telefon je uređaj za komunikaciju koristeći VoIP (Voice over Internet Protocol).

IP telefoni se vizuelno ne razlikuju od analognih ili digitalnih telefonskih uređaja. Razlika se može naći u poređenju sa analognim telefonima u konektorima – RJ45 (Ethernet) konektor je povezan sa IP telefonom baš kao i obični računari.

Glavna razlika od klasičnih analognih telefona je u tome što nudi širok spektar funkcija i funkcionalnosti koje nećete naći na klasičnom fiksnom telefonu. Na primer, VoIP telefon nudi opciju centralnog direktorijuma ili se može povezati sa informacionim sistemom.

Većina robe je na lageru i obično ćemo isporučiti u roku od 24 sata od naručivanja. Ako vam je potrebna pomoć u izboru VoIP proizvoda, rado ćemo vas posavetovati telefonom ili možete poslati pitanje putem kontakt forme. Verujemo da ćete nam se rado vratiti.

IP telefon – Bežični IP telefoni

Naš portfolio takođe uključuje popularne bežične IP telefone.

Bežični IP uređaji kombinuju prednosti prenosivog telefona sa IP telefonijom. Uvek imate fiksni telefon pri ruci, bilo da ste u kancelariji, krećete se po skladištu ili ako imate veliko radno mesto.

Konferencijski telefoni – VoIP telefoni

VoIP konferencijski telefon je uređaj koji vam omogućava da kreirate konferencije nekoliko stranaka u nekoliko jednostavnih koraka. Svaki model je prilagođen zahtevima konferencijskih sala različitih veličina. Konferencijski telefon vam takođe omogućava da organizujete konferencije u vašoj kućnoj kancelariji.

Softverski telefoni

Ako telefon koristite samo sa računarom, možete iskoristiti drugu opciju, a to je da instalirate softphone direktno na uređaj. Aplikaciju za preuzimanje, uputstva za instalaciju i dokumentaciju za softphone možete preuzeti direktno od nas na vebu.

Mobilne aplikacije za SW – mobilni telefoni

Da li ste još uvek u pokretu i nijedna od prethodnih opcija nije prava za vas? Još uvek treba da imate pozive snimljene i imaju savršen pregled svih aktivnosti? Za ove slučajeve preporučujemo korišćenje mobilne aplikacije Acrobits , koja služi kao SV za mobilni telefon.

Čuvajte se poziva morate imati dobru internet konekciju.

Slušalice – Slušalice

Isporučujemo visokokvalitetne slušalice WELL Mairdi, Iealink i Plantronics.

Korisni dodaci za IP telefone, zahvaljujući širokom spektru popusta, moguće ih je povezati sa gotovo svim telefonima različitih brendova.

Slušalice su lagane i izdržljive, tako da su pogodne i za svakodnevnu upotrebu.

U našoj ponudi naći ćete klasične slušalice u uhu i jednostavne varijante sa različitim mikrofonima, samo izaberite ...

Većina robe je na lageru i obično ćemo isporučiti u roku od 24 sata od naručivanja. Ako vam je potrebna pomoć u izboru VoIP proizvoda, rado ćemo vas posavetovati telefonom ili možete poslati pitanje putem kontakt forme. Verujemo da ćete nam se rado vratiti.

Najnoviji članci