Efikasno koristite stablo odlučivanja za Chatbots i SMS poruke

1 maja, 2024

Danas je personalizovana i efikasna komunikacija sa klijentima ključni faktor za uspeh u bukvalno svakoj industriji. Stabla odluke su alat koji može znatno da poboljša interakciju korisnika. U ovom tekstu ćemo se fokusirati na to kako efikasno koristiti stabla odluke u Chatbotovima i u SMS komunikaciji sa kupcima.

Šta je stablo odluke i kako funkcioniše?

Stablo odluke je grafička mapa procesa donošenja odluka koja sadrži različite opcije donošenja odluka i njihove naredne korake. Svaka grana drveta predstavlja odluku koja se zasniva na određenom kriterijumu. Putanje grananja tada simbolizuju različite scenarije i ishode.

Gde se može koristiti "stablo odluke" u Dakteli? 

  • Webchat
  • SMS kampanje
  • Fejsbuk

Uskoro stiže:

  • Mapa sajta
  • Viber
  • Messenger

Kako se koristi "stablo odluke" za Chatbot?

U slučaju Chatbota, stablo odluke može da obezbedi strukturiran i efikasan način za upravljanje interakcijom između Chatbota i korisnika. Na osnovu pitanja i odgovora, Chatbot može da vodi korisnika do odgovarajućih informacija ili niz radnji, kroz jednostavne procese donošenja odluka.

Na primer, ako Chatbot zatraži od korisnika da odabere neki od skupova opcija, stablo odluke može da definiše opcije odziva i naredne radnje u skladu sa odabranom opcijom. Na taj način Chatbot može da pruži personalizovane odgovore i rešenja na osnovu potreba svakog korisnika.

Kako se koristi za SMS?

Stablo odluke može da se koristi i za efikasno upravljanje SMS distribucijom i u slučaju segmentacije kontakata. Na osnovu određenih kriterijuma, kao što su ponašanje korisnika, demografske informacije ili prethodne interakcije, stablo odluke može da odredi odgovarajuću ciljnu publiku za određenu marketinšku kampanju.

Na primer, ako pokrenete e-prodavnicu i želite da pošaljete SMS ponudu za popust na određeni proizvod, stablo odluke može da identifikuje kupce koji pokazuju interesovanje za tu kategoriju proizvoda i cilja ih relevantnom ponudom.

Zaključak

Decision trees (stablo odluke) su moćan alat za Chatbot i SMS kampanje, za brzu i efikasnu komunikaciju sa kupcima. Pravilna upotreba tzv. stabala odluka može dovesti do boljih rezultata i veće efikasnosti. Pomoću Daktele lako možete da implementirate stabla odluke u svoje Chatbotove i SMS kampanje kako biste svoju komunikaciju doveli na viši nivo.

Da li očekujete više od vašeg chatbota i aktivnih kampanja?

Isprobajte Daktela AI agenta, konverzacionu veštačku inteligenciju koju možete koristiti u obliku:

  • Daktela Chatbot
  • Daktela Voicebot
  • Daktela Mailbot
  • Daktela RBM Bot

Najnoviji članci