Kako odabrati vrstu podešavanja kampanje koja najbolje odgovara vašim potrebama

NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA

Kampanje za odlazne pozive su sastavni deo vašeg kontakt centra i odabir prave vrste kampanje je važna odluka koja može uticati na vaše performanse i rezultate. Svaki tip kampanje ima svoje prednosti i nedostatke i najpogodniji je za različite namene. Daktela nudi četiri različite vrste kampanja koje možete izabrati. Hajde da pogledamo svaki od njih i prođemo kroz njihove specifičnosti.

Ručna kampanja

U ručnim kampanjama, kada su agenti spremni da pozovu sledeći zapis kampanje, oni ga ručno učitavaju klikom na dugme, čitaju informacije dostupne u zapisu, a zatim ručno biraju poziv. Ova vrsta kampanje je najsporija i oslanja se na agente koji sami preduzimaju svaki korak, što može biti korisno npr. u složenijim slučajevima kada moraju da se upoznaju sa detaljima pre nego što biraju poziv. Možete ograničiti vreme koje agenti imaju na raspolaganju u svakom koraku kampanje. Nakon završetka poziva, agenti unose informacije koje su prikupili u obrazac kampanje, odabiru status i čuvaju zapis. Ako ne dođu do kupca, mogu da odlože poziv za kasnije.

Progresivna kampanja

Progresivne kampanje automatizuju mnoge korake koji se ručno preduzimaju u ručnoj kampanji. Zapisi se automatski učitavaju agentima, imaju unapred definisano vreme za čitanje obrasca za zapis, a pozivi se takođe automatski biraju nakon isteka tog vremena. Ako kupac ne odgovori, obrazac se zatvara i možete odabrati koliko puta će kampanja pokušati da ih ponovo pozove i u kojim intervalima, sve automatski. Statusi se mogu automatski podesiti u zavisnosti od toga zašto kupac nije postignut (npr. zauzet, odbijen, itd.). Kada je poziv završen i agent je popunio obrazac za zapis, drugi zapis će biti učitan nakon vremena po vašem izboru.

Prediktivna kampanja

Prediktivne kampanje maksimalno koriste vreme agenata tako što biraju nekoliko poziva po svakom raspoloživom agentu i distribuiraju pozive na njih samo kada je kupac odgovorio. Daktela izračunava idealan broj biranih poziva na osnovu nedavnog saobraćaja poziva. Sa stanovišta agenta, Prediktivna kampanja pozivi izgledaju kao dolazni pozivi. Dok neki kupci mogu da prekinu vezu dok čekaju da budu povezani, ova vrsta kampanje može biti veoma efikasna. Baš kao iu progresivnim kampanjama, možete podesiti koliko puta se svaki broj ponovo poziva ako kupac ne odgovori ili prekine vezu pre nego što se poveže i statusi su potpuno automatizovani.

Robocaller

Robocaller kampanje su potpuno automatizovane i ne zahtevaju agente za rad. Oni se mogu koristiti ili za prenošenje informacija klijentima, kao što je korišćenje teksta u govor za čitanje stanja na računu kupca iz spoljnog sistema kada padne ispod određenog iznosa, ili za prikupljanje informacija od njih, kao što je primanje povratnih informacija o korisnicima. Takođe možete dodati opciju pretvaranja odlaznog poziva u dolazni na zahtev kupca. Bez obzira na vrstu kampanje koju izaberete, možete podeliti svoju kampanju u različite baze podataka. Ovo vam omogućava da segmentirate evidenciju kampanje u grupe i da kontrolišete koje grupe se pozivaju kada ih aktivirate i deaktivirate.

Ne možete pogrešiti sa Daktelom

Kao što vidite, koji tip kampanje odaberete u velikoj meri zavisi od toga šta pokušavate da postignete u svojoj kampanji. Sa Daktelom, ne morate da brinete o donošenju konačne odluke unapred. Ako u bilo kojoj fazi vaše kampanje odlučite da niste zadovoljni tipom koji ste izabrali, potrebno je nekoliko klikova da ga promenite u drugi i neprimetno nastavite da zovete koristeći novi tip kampanje.

Spremni da izaberete kampanju? Zatražite demo račun i isprobajte kampanju za sebe.

Najnoviji članci