Komuniciranje sa vašim klijentima putem e-trgovine i online kupovine ...

Ričard Baar
NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA

Online kupovina je ove godine doživela zaista neviđeni bum, čiji je katalizator, nažalost, pandemija koronavirusa. Sa ljudima koji su prisiljeni da ostanu kod kuće, a zatim strožim pravilima u vezi sa kupovinom u supermarketima itd., Porast online kupovine je eksplozivan.

Rast na mreži nastavio se tokom letnjih i jesenjih meseci, a sa božićnom kupovinom očekuje se da će biti više "na mreži", a ne "na glavnoj ulici", e-trgovina leti. Stručnjaci za e-trgovinu očekuju da će prihodi na mreži iznositi oko jedne petine ukupne maloprodajne prodaje širom sveta sledeće godine, neki kažu možda čak i četvrtinu!

Ponašanje i kupovne navike kupaca e-prodavnice se takođe menjaju. Neki naručuju više proizvoda sa mobilnih uređaja, a ne sa računara, a takođe su više nego ikada zainteresovani za glasovnu kupovinu na Internetu. Jednostavno rečeno, kupac postaje sve zahtevniji, a briga o kupcima od strane e-prodavnica treba da odražava ovo.

"Nažalost, mnoge srednje velike e-prodavnice ne koriste automatizovane platforme za komunikaciju sa kupcima. Često osoba koja je zainteresovana za proizvod, uopšte ne zove online prodavnicu. Oni samo žele da kupe. Ako se odmah ne odgovori detaljima ekrana ili e-mailom, oni mogu ići negde drugde što dovodi do niže prodaje. " kaže izvršni direktor Daktela Richard Baar.

Ako bilo koji online prodavnica raste dinamično, pre ili kasnije će doći do faze u kojoj je potrebno da se primeni neki oblik automatizovane komunikacione platforme za održavanje najviši kvalitet brige o klijentima.

"Za srednje velike e-prodavnice koje već služe više kanala komunikacije sa klijentima, idealno rešenje je da koristite modul kontakt centra sa sistemom za prodaju karata ili helpdesk-a", dodaje Richard.

Zahvaljujući virtuelnoj razmeni, modul kontakt centra omogućava praćenje poziva i jasnu i detaljnu statistiku o njima. Pozivi se mogu snimati, a radno i neradno vreme može se podesiti na svakoj liniji kako bi odgovaralo vašim poslovnim zahtevima.

Zahvaljujući sistemu za izdavanje karata, svakom zahtevu kupca dodeljuje se jedinstveni broj, pod kojim će se dalje obrađivati. Svi pozivi, e-mailovi, ćaskanje, Facebook Messengers, SMS itd će biti jasno registrovani u jednom veb interfejsu i automatski uparen sa određenim klijentima. Stoga je lako videti koji je zahtev u kojoj fazi, jer je celokupna istorija komunikacije jasno prikazana u svim oblicima komunikacije sa klijentom.

"Važno je napomenuti da čak i ovi visoko sofisticirani sistemi nisu tako skupi kao što možda verujete, i oni su idealno rešenje za manje e-prodavnice. Sistem Daktela je modularan, tako da se može prilagoditi vašoj online prodavnici, a postepeno, automatizovano upravljanje komunikacijom, može se proširiti kako vaše porudžbine rastu. " zaključuje Ričard.

Najnoviji članci