Podizanje korisničkog iskustva sa AI-omogućenim omnichannel rešenjima

NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA
12 jula, 2024

Način na koji kupci komuniciraju sa brendovima je evoluirao, sa društvenim medijima i drugim modernim komunikacijskim opcijama koje podižu njihova očekivanja. Kupci sada zahtevaju brze i profesionalne odgovore, ne samo tokom iskustva kupovine, već iu oblasti saveta i drugih srodnih usluga. Poboljšanje korisničkog iskustva postalo je glavni poslovni prioritet, a kompanije se okreću najnovijim alatima veštačke inteligencije (AI) kako bi zadovoljile ovu potražnju.

Kao biznis, percepcija vaših kupaca o vašem brendu na kraju počiva na njihovom korisničkom iskustvu. Dosledno i inovativno korisničko iskustvo značajno utiče na ukupne poslovne performanse, što ga čini ključnim za redefinisanje vašeg korisničkog iskustva. Omnichannel rešenja sa omogućenom veštačkom inteligencijom mogu vam pomoći da postignete ovo i još mnogo toga.

Većina kontakt centara suočava se sa nekoliko kritičnih komunikacijskih izazova, uključujući rad u silosnim modelima gde je vidljivost u putovanju kupaca ograničena. Usvajanje jedinstvenog omnichannel modela omogućava bolju kontekstualnu podršku na svim kanalima, bez obzira da li korisnici koriste računar, mobilni telefon, ili preferiraju više lični dodir. Omnichannel komunikacija olakšava klijentima da se kreću kroz različite dodirne tačke vaše kompanije, smanjujući vreme čekanja i na kraju poboljšavajući KPI korisničke podrške.

Objedinjavanje komunikacije sa klijentima preko kanala pomaže preduzećima da brže rešavaju probleme svojih kupaca i pomaže prodajnim predstavnicima da identifikuju bolje mogućnosti za buduću prodaju. Sa prediktivnom analitikom, analiza putovanja kupaca sa AI-om može pomoći preduzećima da precizno predvide buduće ponašanje kupaca, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

Kupci danas traže brža rešenja i u redu su sa upravljanjem čitavim procesom. Moderni pozivni centri nude sveobuhvatne alternative za samoposluživanje, kao i žive agente. I glasovni agenti i chatbotovi sa omogućenom AI mogu da snime detaljne podatke o svakoj interakciji sa klijentima, koji se mogu uneti u analitičke programe kako bi se optimizirao proces kontakt centra.

Trend u kontakt centrima je da podrže kupce na načine koji uključuju i agente i AI alate. Savremeni alati i informacije zasnovane na podacima omogućavaju kontakt centrima da automatizuju zadatke i poboljšaju ukupno zadovoljstvo agenata i kupaca. Višekanalna rešenja omogućena AI pružaju savršenu ravnotežu između automatizacije i personalizovane korisničke podrške, pomažući preduzećima da pruže izuzetna korisnička iskustva.

Podizanje vašeg korisničkog iskustva sa AI-omogućenim omnichannel rešenjima ne samo da vam pomaže da ispunite zahteve kupaca, već i povećava ukupne poslovne performanse. Kao vlasnik preduzeća ili organizacija, neophodno je da svojim klijentima pružite besprekorno i personalizovano iskustvo, a AI je savršen alat koji će vam pomoći da to postignete. Sa uvidom u kupce koji pokreće AI, možete kreirati prilagođena iskustva koja povećavaju lojalnost kupaca, povećavaju prodaju i povećavaju zadovoljstvo kupaca.

Napravite prvi korak ka poboljšanju korisničkog iskustva i povećanju ukupnih poslovnih performansi tako što ćete nas kontaktirati danas.

Najnoviji članci