Kako moderan pozivni centar zapravo funkcioniše?

NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA

Dobro organizovan sistem korisničkog servisa je temelj svake uspešne kompanije. Danas, sistem pozivnog centra nije samo samo alat za kontakt, već i način da se izgradi prijateljski imidž brenda. Kvalitet usluge call centra pomoći da izgradite najbolje odnose sa klijentima.

Tradicionalno, pozivni centar je korisnički servis sistem u kojem se kontakt vrši putem telefona. Danas, zahvaljujući najsavremenijim alatima dizajniranim za mala i velika preduzeća, stvarnost je malo drugačija od ove starije definicije.

Telefonski pozivi, iako veoma važni sa stanovišta poslovanja i kupca, nisu jedini način uspostavljanja kontakta danas. Razgovori sa servisnim odeljenjem mogu se odvijati putem e-pošte, ćaskanja, SMS-a i drugih sredstava komunikacije.

Razvoj Interneta otvorio je nove mogućnosti za kupce i zaposlene. Više kanala znači potencijalno lakši kontakt i brže rešavanje problema. Ako se koristi na odgovarajući način, to znači efikasniju komunikaciju i povećano zadovoljstvo korisnika usluga.

Veće mogućnosti stvorile su potrebu za stvaranjem alata koji poboljšavaju odnose između zaposlenih i kupaca u širokom spektru informacija iz različitih izvora. Tako su sistemi pozivnog centra postali sistemi kontakt centara.

Trenutno, alternativni oblik organizacije korisničkog servisa – virtuelni pozivni centar – takođe dobija na popularnosti. Ovo je zanimljivo rešenje koje ograničava broj uređaja koje kompanija mora da kupi. Virtuelna verzija pozivnog centra zahteva samo računare sa pristupom Internetu da pravilno funkcioniše.

Sistem kontakt centra – zašto se isplati?

Rastuća svest korisnika usluga stvara nove izazove za preduzeća. Rešenja koja pomažu u poboljšanju kontakta sa kupcima i korisnicima usluga postaju sve popularnija i kompanije traže najbolje alate u ovoj oblasti.

Implementacija sveobuhvatnu uslugu pozivnog centra omogućava preduzeću da održi korak sa promenljivim standardima i značajno utiče na ukupan rast poslovanja. Smanjuje rizik od prelaska kupaca na konkurente. Ovo se takođe prevodi na udobnost zaposlenih iz odeljenja za korisničke usluge.

Kako funkcioniše naš sistem pozivnog centra?

Daktelin pozivni centar je sveobuhvatan alat za korisničke usluge za kompanije koje žele da maksimalno povećaju kontakt sa svojim korisnicima usluga. Naš sistem kombinuje sve kanale komunikacije u jednu platformu. Informacije o telefonskim pozivima, chat porukama, društvenim medijima i SMS-ovima šalju se jednom sistemu koji prati preduzete akcije i njihov napredak.

Izveštaji i statistike o aktivnostima zaposlenih šalju se na udaljeni server koji čuva podatke i omogućava da se njime upravlja sa bilo kog mesta sa pristupom Internetu.

Pored toga, naš sistem omogućava stvaranje neograničenog broja interaktivnih glasovnih uputstava, koje kupac sluša, a zatim nastavlja da izabere odgovarajući broj na tastaturi telefona. Naš Voicebot pozivni centar vodi kupce kroz ceo proces. Naša usluga vam takođe omogućava da snimate razgovore.

Alat koji nudimo zasnovan je na sistemu za izdavanje karata. Informacije prikupljene iz svih kanala komunikacije sa određenim klijentom prenose se u sistem i prikazuju na vremenskoj liniji. Naša usluga takođe generiše izveštaje, analize i vizualizacije podataka svih slučajeva koji se obrađuju zajedno.

Koje su prednosti našeg sistema?

Naš sistem je dizajniran sa besprekornim funkcionisanjem i poboljšanim poslovanjem kompanije na umu. Daktela Call Center nudi širok spektar opcija i jedinstvenih alata koji jasno kategorizuju dolazne informacije. Neke od karakteristika koje naše sistemske karakteristike uključuju:

  • Intuitivan interfejs
  • Sposobnost da se automatski generiše izveštaje i analize
  • Sposobnost da se prilagode prava pojedinih zaposlenih
  • Bezbednost sačuvanih podataka
  • Kontrola nad obaveštenjima u jasnom sistemu za izdavanje karata
  • 14-dnevna besplatna probna verzija

Koje su prednosti za vas?

Kvalitetna briga o klijentima u kompaniji nije samo bolja organizacija operatera servisnih usluga. Implementacija efikasnog sistema pozivnog centra donosi mnoge prednosti koje utiču na celokupno funkcionisanje vaše kompanije.

Zadovoljstvo kupaca

Zahvaljujući Daktelinom pozivnom centru, možete povećati indeks rezolucije prvog kontakta u vašoj kompaniji. To je rezultat koliko se slučajeva rešava pri prvom kontaktu sa odeljenjem za korisničke usluge. Što je veći FCR indeks, to je veće zadovoljstvo ljudi koji koriste vaše usluge. Ovaj faktor gradi stabilnu poziciju i pozitivan imidž brenda na tržištu.

Organizacija i vreme

Daktelin intuitivni interfejs pozivnog centra ubrzava proces uključivanja novih zaposlenih. Kao rezultat toga, pridošlice mogu brže preći na rad u normalnom režimu. Takođe smanjuje rizik od grešaka operatera i povećava efikasnost poslovanja kompanije. Daktela Call Center takođe generiše izveštaje i analitiku koja se može odmah koristiti.

Prihod

Efikasniji sistem korisničkog servisa povećava prodaju proizvoda i usluga. To se pretvara u veći profit za vašu kompaniju. Pored toga, ne morate da gubite vreme i novac tražeći dodatna rešenja za vašu kompaniju, jer su sve usluge koje su vam potrebne dostupne u okviru sistema Daktela Call Centra.

Jednostavno rečeno, primenom moderne komunikacione platforme zasnovane na oblaku kao što je Daktela, ne samo da ćete ostvariti značajnu uštedu vremena (komunikacija sa klijentima je efikasnija), već posebno finansijske uštede, prema našem iskustvu, i do 30% postojećih troškova vođenja pozivnog centra.

Najnoviji članci