Kako robocaller radi u modernom kontakt centru?

NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA

Postoje kampanje čiji uspeh zavisi od brzine i sigurnosti pružanja informacija. Jednostavno je neophodno da hiljade ljudi često dobiju vrlo kratku poruku u minimalnom vremenu. Tada vam nekoliko puta povećanje broja operatera vašeg kontakt centra neće pomoći, jedino rešenje je robocaller, ili funkcija automatskog robotskog kontaktnog biranja.

Prednost je u tome što možete sami da podesite koliko robocaller licenci vam je potrebno, u zavisnosti od broja kontakata koji se pozivaju. Ova skalabilnost u Daktela sistemu će vam obezbediti maksimalnu efikasnost kampanje, a istovremeno svaki robocaller ima veću produktivnost od najveštijeg operatera.

I naravno, robocaller može učiniti više. Na primer, ako ne pozove kupca, postavlja se automatska procedura, da li da se ponovo pozove u određeno vreme, ili da li da pošalje informativni SMS ili e-mail. Takođe je važno da se ceo poziv snimi, tako da Daktela sistem zadržava audio snimak kao dokaz za sve naknadne žalbe kupaca.

Pogledajte tri najčešće korišćene vrste kampanja kojima se može upravljati pomoću robocaller-a.

1. Kratke vesti – Finansijske institucije

Na primer, banke ili druge finansijske institucije mogu, u procesu oporavka, informisati zajmoprimce o dospijeću njihovog kredita i iznosu duga koristeći robocaller koji je pouzdaniji od operatera. Daktela robocaller poziva unesene brojeve i reprodukuje odabranu poruku, a zahvaljujući funkciji "Tekst u govor" može reći informacije o iznosu duga. Nakon toga, koristeći callteering, usmerava kupca na odgovarajući red pozivnog centra, ili mu šalje detalje plaćanja putem SMS-a ili e-maila.

2. Vanredna saopštenja – Telefonski operateri, distributeri gasa

U nekim slučajevima, preduzeća ili kompanije moraju da dostave važna obaveštenja svojim klijentima ili klijentima, tako da je jasno da su prihvatili sadržaj poruke. SMS ili e-mail nije pogodan za ovaj oblik komunikacije, jer u ovom slučaju klijenti mogu dugo čitati poruku. Na primer, mobilni operater želi da kaže svojim klijentima da će u određeno vreme doći do prekida interneta na datoj lokaciji, onda je najbolji način da se to reši da se koristi robocaller, koji će sa snimljenom porukom o prekidu / popravci pozvati sve ljude iz datog lokaliteta prema bazi podataka. Slično tome, na primer, distributer gasa može brzo obavesti kupca o mogućoj nesreći u datom području ili okrugu grada.

Samo da vam dam ideju, jedan robocaller (KSNUMKS licenca) može da obradi do KSNUMKS-KSNUMKS hiljada poziva mesečno, u zavisnosti od dužine poziva. Sličan iznos teško može da se rukuje od strane jednog operatera kontakt centra.

3. Merenje zadovoljstva – Osiguravajuća društva, telefonski operateri

Danas, na primer, zaposleni u osiguravajućem društvu takođe može zaključiti ili prilagoditi ugovor o osiguranju sa vama preko telefona. Nakon toga, osiguravajuće društvo poziva klijenta i saznaje koliko je bio zadovoljan objašnjenjem nove polise osiguranja i pita o ukupnoj proceni komunikacije. Upravo ovo merenje zadovoljstva robocaller veoma dobro upravlja, što podstiče klijenta da proceni na određenoj skali, npr. Od 1 do 10, i beleži rezultat u bazi podataka. Različita istraživanja tržišta, koja uglavnom koriste finansijske institucije, osiguravajuća društva, ali i telefonski operateri i distributeri energije, takođe rade na sličnoj osnovi.

Postoje različiti načini ispitivanja i anketiranja zadovoljstva, kao što je tzv. NPS – "Net Promoter Score", gde se zadovoljstvo indirektno proverava, jer je glavno pitanje da li bi kupac preporučio proizvod/brend, itd. svojim prijateljima. Ovaj metod ispitivanja se takođe može podesiti putem automatskog robotskog kontaktnog poziva.

Najnoviji članci