Komunicirajte sa svojim klijentima na zabavniji način, ili zašto ne probati Rich Business Messaging

NTPARK 2024 SVA PRAVA ZADRŽANA

SMS poruke su danas više istorijski artefakt, jer u današnjem digitalnom svetu izgledaju pomalo dosadno i imaju niz ograničenja. Naprotiv, savremeni način komunikacije je Rich Business Messaging, koji je u osnovi interaktivni multimedijalni sadržaj u jednom ćaskanju – tj. video zapisi, fotografije ili čak obojeni tasteri sa linkovima ka veb sadržaju.

Pomoću ovog alata vaše poruke svojim klijentima mogu izgledati kao mali šareni bilten! Što je daleko zanimljivije od slanja jednostavnog informativnog SMS-a.

S druge strane, poznata je činjenica da većina ljudi reaguje na SMS poruke gotovo odmah. To potvrđuje iskustvo naših kolega u Coworkers.ai-u, gde je novi standard Rich Communication Services imao otvorenu stopu od neverovatnih 91%. Vaše kampanje će biti mnogo efikasnije sa ovom tehnološkom inovacijom i brže ćete pronaći svoje klijente.

I kako to funkcioniše?

RBM poruke (Rich Business Messaging) koje rade na tehnologiji Rich Communication Services (RCS) dizajnirane su da rade kao i svaka druga aplikacija za ćaskanje. Na Android telefonima, funkcija je izvorno podržana, tako da primaoci ne moraju da instaliraju nikakav novi softver na svoj telefon – oni primaju RBM poruku baš kao i običan SMS. RMB poruke se šalju i primaju preko interneta pomoću RCS komunikacionog protokola, koji radi u pozadini.

Rich Business Messaging je već podržan od strane većine mobilnih operatera i proizvođača hardvera širom sveta.

Kako komunicirati direktno iu realnom vremenu

Poruke preko RBM-a su u realnom vremenu, što ga čini idealnim za dvosmernu automatizovanu komunikaciju između kupaca i vašeg poslovanja. Osim toga, možete iskoristiti niz opcija personalizacije i implementirati svoj korporativni identitet direktno u profilu pošiljaoca.

I kao što smo već nagovestili, sama komunikacija vam takođe omogućava da koristite ne samo tekst, već i video zapise, rotirajuće ponude, dugmad za odgovor ili poziv na akciju i druge opcije prilagođavanja, uključujući interakciju sa drugim aplikacijama na vašem telefonu.

Ono što je važno, autentifikacija pošiljaoca, koja se odvija direktno sa operaterom, eliminiše bilo kakvu neželjenu poštu, phishing ili druge lažne aktivnosti u RBM porukama.

Takođe možete koristiti RBM kao kanal za chatbotove, čineći vašu korisničku uslugu efikasnijom i još boljom nego ranije.

Naše kolege u Coworkers.ai su testirali kako Rich Business Messaging funkcioniše u praksi, kada je osiguravajuće društvo Kooperativa sprovelo anketu o zadovoljstvu klijenata nakon telefonskog poziva sa svojom linijom za korisničku podršku. A rezultati su potvrdili odlične parametre komunikacije RBM-a – 91% klijenata je pročitalo poruku, 60% je započelo razgovor, a 48% klijenata je odgovorilo na sva postavljena pitanja. Ovo, takođe, može inspirisati vašu firmu da daju Rich Business Messaging probati u novoj kampanji.

Najnoviji članci