Zašto su virtuelni asistenti budućnost moderne brige o klijentima?

8 jula, 2024

Razni chatbotovi i voiceboti su danas već standard u komunikaciji sa klijentima, ali sve složeniji virtuelni asistenti u poslednje vreme dobijaju sve više i više prostora, koji ne samo da bez problema upravljaju normalnim razgovorom na češkom, već i prepoznaju trenutno raspoloženje kupca, a istovremeno su u svakom trenutku 100% pouzdani i profesionalni.

U oblasti korisničkog servisa, poslednjih godina pojavio se veliki broj (r)evolucionih tehnologija i inovacija. Kao kupci, odavno smo se navikli na činjenicu da vas chatbot prati prilikom kupovine u vašoj omiljenoj e-prodavnici. Danas, međutim, čak i konverzacijski voicebot može da vas posavetuje, a sa nekim modernim virtuelnim asistentima jedva da znate da razgovarate sa dobro programiranim robotom.

Međutim, iza takvog pametno odgovornog virtuelnog asistenta stoje hiljade sati rada, jer robot mora biti spreman da proceni neverovatno ogromnu količinu različitih podataka u hiljaditi deo sekunde, jer je obično povezan sa pojedinačnim ekonomskim, računovodstvenim ili naručivajućim sistemima prodavnice, a zatim adekvatno odgovori na sva moguća (predvidljiva) pitanja pojedinačnih kupaca.

U našoj Daktela cloud aplikaciji sada koristimo moderne alate veštačke inteligencije Coworkers.ai. Danas ovi virtuelni asistenti mogu voditi dijalog sa osobom o čitavom nizu rutinskih tema, a takođe dobro razumeju namere određenog kupca sa kojim komuniciraju. Oni čak mogu prepoznati njegovo raspoloženje, kao i suštinu onoga što on zapravo želi da im kaže.

Prednosti korišćenja ovih savremenih virtuelnih asistenata su jasne. Čak i veoma iskusni agenti mogu da vode samo ograničen broj razgovora u isto vreme. Savremeni bot lako može da podnese hiljade njih. Što više periodičnih zahteva i upita treba rešavati, ova AI alatka postaje korisnija.

Pored toga, koristeći glasovnu biometriju (sofisticirano prepoznavanje govora), možete klijentima i operaterima uštedjeti dugotrajnu verifikaciju identiteta. Virtuelni asistenti prepoznaju ko je to samo na osnovu njihovog glasa i povežu ih sa odgovarajućim radnikom ili pravim odeljenjem.

Činjenica da ovi novi alati veštačke inteligencije zaista imaju budućnost potvrđuje se, na primer, trenutnim istraživanjem agencije Gartner, koje pokazuje da će upotreba veštačke inteligencije u komunikacionim alatima postati glavna investicija u brigu o kupcima u narednih nekoliko godina. A mi u Dakteleu smo već spremni za ovaj trend ...

Najnoviji članci